Toolbox
Košarica za prenos (0)
Indeks proizvodov

Moduli besedila - Zaščita podatkov

 

Uporaba programske opreme Piwik

Ta spletna stran uporablja Piwik, odprtokodno programsko opremo za statistično ovrednotenje dostopov obiskovalcev. Piwik uporablja tako imenovane piškotke (cookies) – tekstovne datoteke, ki se shranjujejo na vaš računalnik in omogočajo analizo vaših obiskov na tej spletni strani. Informacije, ki jih o vaši uporabi internetne ponudbe ustvarjajo piškotki, se shranjujejo na strežniku v Nemčiji. IP-naslov se anonimizira takoj, ko je obdela in še preden je shranjen. Imate možnost, da s spremembo programske nastavitve svojega brskalnika preprečite namestitev piškotkov. Opozarjamo vas, da pri ustrezni nastavitvi potem morda ne boste imeli več na voljo vseh funkcij te spletne strani.

Lahko se odločite, ali naj se v vaš brskalnik namesti enoznačen piškotek za analizo spletne strani, ki bo upravljavcu spletne strani omogočil evidentiranje in analiziranje različnih statističnih podatkov.

Uporaba orodja Adobe Analytics (Omniture)

Ta spletna stran uporablja Adobe Analytics, orodje za analiziranje spletne strani družbe Adobe Systems Software Ireland Limited („Adobe“). Adobe Analytics uporablja tako imenovane piškotke (cookies) – tekstovne datoteke, ki se shranjujejo na vaš računalnik in tako omogočajo analizo vaših obiskov na tej spletni strani. Če je sledilni podatkovni zapis  poslan z brskalnika obiskovalca spletne strani v Adobov podatkovni center, nastavitev strežnika z naše strani zagotavlja, da se IP-naslov anonimizira še pred geolokalizacijo. To pomeni, da zadnjih osem pozicij IP-naslova zamenjajo ničle. Preden se sledilni paket shrani, IP-naslov zamenjajo posamezni generični IP-naslovi. Po naročilu upravljavca te spletne strani bo Adobe uporabljal te informacije za analizo uporabe spletne strani s strani uporabnikov, za pripravo poročil o aktivnostih na spletni strani in za upravljavca te spletne stran opravljal še druge storitve v zvezi z uporabo spletne strani in interneta. IP-naslov, ki se v okviru storitve Adobe Analytics prenese z vašega brskalnika, se ne združuje z drugimi podatki podjetja Adobe. Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno programsko nastavitvijo svojega brskalnika. Ta ponudba opozarja uporabnike na to, da v tem primeru morda ne bo mogoče uporabljati vseh funkcij te spletne strani v polnem obsegu.  Poleg tega lahko uporabniki preprečijo zajemanje in prenašanje podatkov, ki jih ustvarjajo piškotki v zvezi z obiski naše spletne strani (vklj. z IP-naslovom) na Adobe ter obdelovanje teh podatkov pri družbi Adobe, s tem da s spodnje povezave prenesejo k sebi in namestijo poseben vtičnik za brskalnik:

Aktualna povezava je: http://www.adobe.com/de/privacy/opt-out.html

Analiza prek WiredMinds

Naša spletna stran uporablja za analiziranje obnašanja obiskovalcev tehnologijo štetja pikslov družbe WiredMinds AG (www.wiredminds.de).

Pri tem se pridobivajo, obdelujejo in shranjujejo podatki, iz katerih se pod psevdonimom izdelajo uporabniški profili. Kjer je to izvedljivo in smiselno, se ti uporabniški profili v celoti anonimizirajo. Za to se lahko uporabljajo piškotki. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo v spletnem brskalniku obiskovalca in služijo za ponovno prepoznavanje tega spletnega brskalnika. Pridobljeni podatki, ki lahko vsebujejo tudi osebne podatke, se prenašajo k družbi WiredMinds ali pa jih družba WiredMinds pridobiva neposredno. WiredMinds sme informacije, ki jih zapustijo uporabniki z obiskom spletnih strani, uporabljati za izdelavo anonimiziranih uporabniških profilov. Pri tem pridobljeni podatki se brez posebej danega soglasja prizadete osebe ne smejo uporabljati za osebno identifikacijo obiskovalca te spletne strani niti se ne smejo združevati z osebnimi podatki prek nosilca psevdonima. V kolikor se evidentirajo IP-naslovi, sledi takojšnja anonimizacija z brisanjem zadnje skupine številk.

Pridobivanje, obdelovanje in shranjevanje podatkom je mogoče kadarkoli preklicati z veljavnostjo za naprej na naslednji povezavi: Vom Webseite-Tracking ausschließen

Uporaba Nadgradljivega centralnega merilnega postopka

Naša spletna stran uporablja „Nadgradljive centralne merilne postopke“ (SZM – Skalierbare Zentrale Messverfahren) družbe INFOnline GmbH (http://www.infonline.de) za ugotavljanje statističnih kazalnikov uporabe naših ponudb.

Pri tem se pridobivajo anonimne izmerjene vrednosti. Meritev dosega z metodo SZM uporablja za prepoznavanje računalniških sistemov piškotek s karakteristiko „ioam.de“, „ivwbox.de“, objekt LocalStorage ali podpis, ki ga izdela iz različnih samodejno prenesenih informacij obiskovalčevega brskalnika. IP-naslovi se obdelujejo samo v anonimizirani obliki.

Meritev dosega je bila razvita z upoštevanjem varovanja osebnih podatkov. Cilj meritve dosega je statistično opredeliti intenziteto uporabe in število uporabnikov spletne strani. Na nobeni časovni točki se ne identificirajo posamezni uporabniki. Njihova identiteta ostane vedno zaščitena. Prek sistema ne dobijo nobenih reklamnih ponudb.

Za spletne ponudbe, ki so članice združenja Informationsgemeinschaft zur Feststellung der Verbreitung von Werbeträgern e.V. (IVW – Informacijska skupina za ugotavljanje razširjenosti oglaševalnih medijev  – http://www.ivw.eu) ali ki sodelujejo v študiji „internet facts“ združenja Arbeitsgemeinschaft Online-Forschung e.V. (AGOF –  Delovna skupina za spletne raziskave – www.agof.de), se statistični podatki o uporabi objavljajo mesečno v AGOF, v združenju Arbeitsgemeinschaft Media-Analyse e.V. (ag.ma – www.agma-mmc.de) in tudi v združenju IVW. Podatke si lahko ogledate na: http://www.agof.de, http://www.agma-mmc.de in http://www.ivw.eu. Poleg objavljanja rezultatov meritev IVW redno preverja postopek SZM glede na uporabo v skladu s predpisi in varstvom osebnih podatkov.

Dodatne informacije o postopku SZM si lahko preberete na spletni strani družbe INFOnline GmbH (https://www.infonline.de), ki upravlja postopek SZM, na spletni strani o varstvu podatkov združenja AGOF (http://www.agof.de/datenschutz) in na spletni strani o varstvu podatkov združenja IVW (http://www.ivw.eu).

Obdelovanju podatkov s pomočjo SZM lahko nasprotujete na naslednjih povezavah: http://optout.ioam.de in http://optout.ivwbox.de.

Uporaba skriptnih knjižnic (Google Webfonts)

Za pravilen in grafično ustrezen prikaz naših vsebin v vseh brskalnikih uporabljamo na tej spletni strani skriptne knjižnice, denimo Google Webfonts (https://www.google.com/webfonts/). Google Webfonts se prenese v predpomnilnik vašega brskalnika, da ne bi prišlo do večkratnega nalaganja. Če brskalnik ne podpira Google Webfonts ali če prepreči dostop, se vsebine prikažejo v eni izmed standardnih pisav.

Odpiranje skriptnih knjižnic ali knjižnic s pisavami samodejno aktivira povezavo z upravljavcem knjižnice. Pri tem je teoretično mogoče – trenutno vsekakor tudi nejasno ali sploh in v dani situaciji za katere namene – da operaterji določenih knjižnic sami pridobivajo podatke.

Smernico o varstvu podatkov upravljavca knjižnic Googla boste našli na naslovu: https://www.google.com/policies/privacy/

Uporaba storitve Adobe Typekit

Adobe Typekit uporabljamo za vizualno oblikovanje naše spletne strani. Typekit je storitev družbe Adobe Systems Software Ireland Ltd., ki nam omogoča dostop do knjižnice z vrstami pisav. Za vključitev tipov pisav, ki jih uporabljamo, mora vaš brskalnik vzpostaviti povezavo s Adobovim strežnikom v ZDA in za našo spletno stran naložiti potrebno vrsto pisave. Adobe prejme s tem informacijo, da je bila z vašega IP-naslova priklicana naša spletna stran. Dodatne informacije o storitvi Adobe Typekit boste našli v Adobovih obvestilih o varstvu podatkov, ki jih lahko odprete na povezavi: www.adobe.com/privacy/typekit.html

Uporaba Google zemljevidov

Ta spletna stran uporablja Google Maps API za vizualni prikaz geografskih informacij. Pri uporabi Google zemljevidov Google pridobiva, obdeluje in uporablja tudi podatke o tem, kako obiskovalec uporablja funkcije Zemljevidov. Podrobnejše informacije o obdelavi podatkov pri Googlu si lahko preberete v Googlovih obvestilih o varstvu podatkov. Tam lahko v Centru za varstvo podatkov spremenite tudi svoje osebne nastavitve za varstvo osebnih podatkov.

Podrobna navodila o upravljanju lastnih podatkov v povezavi z Googlovimi izdelki boste našli tu.

Vgrajeni YouTube videoposnetki

Na nekaterih naših spletnih straneh so vgrajeni YouTube videoposnetki. Operater ustreznih vtičnikov je YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, ZDA. Ko obiščete spletno stran z YouTubovim vtičnikom, se vzpostavi povezava s strežniki YouTuba. Pri tem je Youtube obveščen, katere strani ste obiskali. Če ste prijavljeni v svojem Youtube računu, lahko Youtube vaša brskanja dodeli vam osebno. To preprečite tako, da se prej odjavite iz lastnega Youtube računa.

Ko zaženete Youtube video, namesti ponudnik piškotek, ki zbira obvestila o obnašanju uporabnika.

Kdor je deaktiviral shranjevanje piškotkov za program Google-Ad, se mu taki piškotki tudi ob gledanju Youtube vidoeposnetkov ne naložijo. Youtube sicer tudi v drugih piškotkih ne cilja na osebne informacije uporabnikov. Če želite nalaganje piškotkov preprečiti, morate blokirati njihovo shranjevanje v svojem brskalniku.

Dodatne informacije na temo varstva podatkov pri „Youtubu“ poiščite v Izjavi o varstvu podatkov ponudnika na spodnji povezavi: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

Vtičniki za družbena obrežja

Na naših spletnih straneh uporabljamo vtičnike za družbena omrežja spodaj navedenih ponudnikov. Vtičnike lahko prepoznate po tem, da so označeni z ustreznim logotipom.

Prek teh vtičnikov lahko ponudnik storitve v dani situaciji prejema in uporablja informacije, ki lahko zajemajo tudi osebne podatke. Mi preprečimo nehoteno in neželeno zajemanje ter prenašanje podatkov ponudniku storitve z rešitvijo na 2 klika. Če želite aktivirati vtičnik za želeno družbeno omrežje, ga morate najprej vključiti s klikom na ustrezno tipko. Šele z aktiviranjem vtičnika se začnejo informacije zajemati in pošiljati ponudniku storitve. Mi sami ne zajemamo nobenih osebnih podatkov s pomočjo vtičnikov za družbena omrežja ali prek njihove uporabe.

Ne moremo niti vplivati na to, katere podatke nek aktivirani vtičnik zajema niti kako jih ponudnik te storitve uporablja. Trenutno moramo izhajati iz tega, da se vzpostavi neposredna povezava s storitvami ponudnika in da se zajamejo in uporabljajo vsaj IP-naslov in strojne informacije. Prav tako obstaja možnost, da ponudniki poskušajo shraniti piškotke na dotičnem računalniku. Kateri konkretni podatki se pri tem evidentirajo in kako se ti uporabljajo, si lahko preberete v obvestilih o varstvu podatkov konkretnega ponudnika storitev. Opozorilo: Če ste sočasno prijavljeni v Facebook, vas Facebook lahko identificira kot obiskovalca določene spletne strani.

Na naši spletni strani smo vključili gumbe za družbene medije naslednjih podjetij:

Facebook Inc. (1601 S. California Ave - Palo Alto - CA 94304 - ZDA)

Twitter Inc. (795 Folsom St. - Suite 600 - San Francisco - CA 94107 - ZDA)

Google Plus/Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway - Mountain View - CA 94043 - ZDA)

Whatsapp

Pinterest

XING AG (Gänsemarkt 43 - 20354 Hamburg - Nemčija)

LinkedIn Corporation (2029 Stierlin Court - Mountain View - CA 94043 - ZDA)

Reddit

Stumbleupon

Flattr

 

 

Google AdWords

Naša spletna stran uporablja orodje Google Conversion-Tracking. Če ste bili preusmerjeni na našo spletno stran prek Googlovega oglasa, se na vaš računalnik shrani piškotek Google Adwords. Piškotek za funkcijo Conversion-Tracking se namesti, če je uporabnik kliknil na Googlov oglas. Ti piškotki so veljavni samo 30 dni in ne služijo osebni identifikaciji. Če uporabnik obišče določene dele naše spletne strani in če piškotku še ni potekla veljavnost, lahko mi in Google opazimo, da je uporabnik kliknil na oglas in bil preusmerjen na našo stran. Vsaka stranka Google AdWords prejme drugačen piškotek. Piškotkom tako ni mogoče slediti prek spletnih strani strank AdWords. Informacije, pridobljene s piškotki Conversion so namenjene izdelavi statistik za stranke AdWords, ki so se odločile za orodje Conversion-Tracking. Stranke ugotovijo skupno število obiskovalcev, ki so kliknili na njihov oglas in bili preusmerjeni na spletno stran, označeno s tagom Conversion-Tracking. Ne prejmejo pa nobenih informacij, ki bi odkrile identiteto uporabnikov.

Če ne želite sodelovati v spletni funkciji sledenja (Conversion-Tracking), lahko odklonite namestitev za to potrebnega piškotka –  na primer z nastavitvijo svojega brskalnika, ki deaktivira samodejno nameščanje piškotkov na splošno, ali pa nastavite svoj brskalnik tako, da blokira samo piškotke z domene „googleleadservices.com“.

Upoštevajte prosimo, da piškotkov za izključitev (opt-out-cookies) ne smete izbrisati, dokler je vaša želja, da se podatki za merjenje oglaševanja ne spremljajo. Če ste si izbrisali vse piškotke v brskalniku, morate ponovno nastaviti izbrani piškotek za izključitev.

Uporaba Ponovnega trženja v Googlu (Google Remarketing)

Ta spletna stran uporablja funkcijo Ponovno trženje družbe Google Inc. Funkcija je namenjena seznanitvi obiskovalcev spleta znotraj Googlove partnerske oglaševalske mreže z zanimivimi reklamnimi oglasi. V brskalniku obiskovalca spletne strani se shrani t. i. piškotek, ki omogoča ponovno prepoznavo obiskovalca, kot ta naslednjič odpre spletne strani, ki pripadajo Googlovi oglaševalski mreži.  Na teh straneh je obiskovalcu mogoče predstaviti reklamne oglase, ki se navezujejo na vsebine, ki jih je obiskovalec pred tem odprl na spletnih straneh, ki uporabljajo funkcijo Ponovno trženje v Googlu. Google po lastnih podatkih sam v tem procesu ne pridobiva osebnih podatkov. Če se ne strinjate z uporabo funkcije Ponovno trženje v Googlu, jo lahko vedno deaktivirate z ustreznimi nastavitvami na strani  http://www.google.com/settings/ads. Druga možnost je, da deaktivirate uporabo piškotkov za oglaševanje na podlagi zanimanja v okviru Googlove oglaševalske mreže, tako da upoštevate navodila na strani http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp