Toolbox
Košarica za prenos (0)
Indeks proizvodov
450x280

RÖFIX RenoFamily Skupno reševanje problemov z RenoFamily

 

Univerzalni sistem

RÖFIX Renostar®, RÖFIX Renoplus® in RÖFIX Renofinish® so trije izdelki iz skupine RenoFamily, ki veljajo za univerzalne rešitve na vsakem gradbišču. Njihove prednosti so kot na dlani in zagotovo se bodo kmalu znašle tudi v vaših rokah.

Mineralna sestava z visoko vsebnostjo apna zagotavlja paroprepustnost izdelkov RenoFamily in doseganje odličnih oprijemnih lastnosti ter preprosto obdelovanje.

Kjer so se prej uporabljale samo cementno ali organsko vezane izravnalne mase, je sedaj na voljo ta novi univerzalni produktni sistem, primeren za različna dela v novogradnji, renoviranju ali sanaciji.

Prednosti RÖFIX RenoFamily

  1. Paroprepustnost
  2. Minimalne napetosti pri utrjevanju
  3. Odlična obdelovalnost
  4. Univerzalna uporaba
  5. Univerzalni prekrivni nanosi

 

RÖFIX Renofinish®

RÖFIX Renofinish® je najnovejši izdelek iz tega programa. Mineralna renovirna in vezno-zaglajevalna masa z rafinirano gladkim učinkom ima univerzalne možnosti uporabe.

Primeren zunaj in znotraj

RÖFIX Renofinish® je primeren za zunanje in notranje površine kot mineralen renovirni in sanacijski omet ter kot izravnalna masa za zaglajevanje na mineralnih podlagah, nosilnih starih ometih, betonskih površinah ali suhomontažnih ploščah.

Poleg tega se RÖFIX Renofinish® lahko uporablja tudi kot mineralna izravnalna masa za celotni objekt (objektni izdelek). Po zaslugi odličnih obdelovalnih lastnosti je RÖFIX Renofinish® idealna izbira pri specialnih področjih uporabe, saj zagotavlja zdržljiv in trajen končni rezultat.

Obdelana stena je prijetna na otip in površina zaradi izjemne gladkosti deluje kot obrušena oziroma spolirana. RÖFIX Renofinish® ni le visokokakovosten omet za stene znotraj in zunaj objektov, odlikujejo ga tudi odlične obdelovalne lastnosti na različnih podlagah.

Na mineralnih podlagah, kot so denimo apneno-cementni, mavčno-apneni ometi, nosilni stari ometi ali beton in suhomontažne plošče lahko RÖFIX Renofinish® vgradimo v enem samem sloju debeline 1 do 2 mm.

Nenazadnje je RÖFIX Renofinish® odličen tudi za prekrivanje nosilnih, alkalijsko odpornih disperzijskih ometov in obstoječih barv.

Kaj vsebuje

RÖFIX Renofinish® vsebuje apno, beli cement (brez kromatov) in belo marmorno moko, disperzijsko vezivo, dodatke za izboljšanje obdelovalnih lastnosti z organskimi deleži (< 5 %).

RÖFIX Renostar® Univerzalni renovirni in vezno-izravnalni omet/masa

RÖFIX Renostar® je mineralni renovirni in vezno-izravnalni omet/masa z univerzalnimi možnostmi vgradnje, ki ga lahko vgradimo v enem samem sloju debeline od 1 do 10 mm.

Vsestranske možnosti uporabe

Kot armirna masa se uporablja pri sanaciji toplotnoizolacijskih kontaktnih fasadnih sistemov, kot armirani fasadni omet v povezavi z armirno mrežo RÖFIX P50 ali kot izravnalni omet za prekrivanje običajnih nosilnih gradbenih podlag.

Poleg tega je RÖFIX Renostar® idealen kot vezno-izravnalni nanos v nazobčani strukturi na betonskih podlagah, ki mu sledi osnovni omet na osnovi apna po metodi "sveže na sveže".

Idealen je za prekrivanje starih organskih in mineralnih ometov ali barv oziroma betona. Lahko ga uporabimo tudi kot breznapetosten prekrivni nanos pri obnavljanju starih TIS-fasad, saj učinkovito sanira obstoječe razpoke.

Prav tako lahko z njim uspešno prekrijemo nosilne stare omete (tudi alkalijsko odporne disperzijske omete) in nosilne stare barve (tudi alkalijsko odporne disperzijske barve) ter premostimo nestatične razpoke.

Kaj vsebuje

RÖFIX Renostar® vsebuje apno, beli cement, disperzijsko vezivo, vlaknene dodatke, dodatke za izboljšanje obdelovalnosti z organskimi deleži (< 5 %) in visokokakovostni fini marmorni pesek. RÖFIX Renostar omogoča odlično izvedbo, strjevanje skoraj brez napetosti, zelo dober oprijem na podlago in nizko krčenje.

RÖFIX Renoplus® Univerzalni renovirni in vezno-izravnalni omet

Mineralni renovirni in vezno-izravnalni omet RÖFIX Renoplus® z univerzalnimi možnostmi uporabe je prava izbira pri prekrivanju starih ometov, tudi na spomeniško zaščitenih objektih, ki ga lahko vgradimo v enem samem sloju debeline od 3 do 30 mm.

Široka namembnost

Kot armirni nanos se uporablja v povezavi z armirno mrežo RÖFIX P50 pri sanaciji fasadnih ometov, kot izravnalni omet se uporablja pri prekrivanju vseh običajnih nosilnih mineralnih gradbenih podlag ter za prekrivanje nosilnih starih ometov (tudi alkalijsko odpornih disperzijskih ometov) in nosilnih starih barv (tudi alkalijsko odpornih disperzijskih barv) ter premoščanje nestatičnih razpok.

Še zlasti je RÖFIX Renoplus® primeren za izravnavanje neravnih, neenakomerno vpojnih podlag, pri različnih debelinah nanosa ter za ometavanje v stenah vgrajenih cevi za ogrevalne sisteme.

RÖFIX Renoplus® je med drugim optimalna podlaga za apnene in silikatne barve.

Sestava

Osnovo materiala za RÖFIX Renoplus® tvorijo apno, beli cement, disperzijsko vezivo, vlakneni dodatki, organski deleži (< 5 %) in okroglozrnati fini apnenčev pesek. RÖFIX Renoplus® prav tako prepriča z odličnimi obdelovalnimi lastnostmi, strjevanjem brez napetosti, zelo dobrim oprijemom in nizkim krčenjem oziroma nizko izgubo mase.

RenoFamily 11,72 MB