Toolbox
Košarica za prenos (0)
Indeks proizvodov
Holzhaus 1

Popoln primer energetsko učinkovite lesene hiše

 

Ekološki in energetski zaključni omet

Mestece Senegallia v italijanski provinci Ancona se ponaša z arhitekturno mojstrovino, umetniško fasado narejeno iz specialnega plemenitega ometa Rofix 715, ki funkcionalno in vizualno prispeva k popolnemu primer energetsko učinkovite lesene hiše.

Za nizko energetsko porabo skrbi Rofix Firestop Light, toplotna izolacija na osnovi mineralne volne. Je paropropustna, ekološko neoporečna, zanesljiva in varna, zaradi česar je naravnost idealna za izolacijo lesenih hiš.

Preizkušen proizvod

Rofix 715 ključno prispeva (link na proizvod) k toplemu in blagemu zunanjemu videzu objekta. Ta specialni, mineralni, plemeniti omet se je izkazal že pri obnovi hiše Jožeta Plečnika.

Ponaša se z izrazito lahkoto vgradnje, s čimer izvajalcem nudi dobršno mero kreativne svobode.

Spominja na skorjo drevesa

V primeru ekološke lesene hiše je omet Rofix 715 nanešen neenakomerno, s pomočjo horizotalne tehnike, v zrnih velikosti 1 mm.

Na ta način deluje grobo, s svojimi živimi barvami pa spominja na skorjo drevesa in se smiselno dopolnjuje z nosilnim elementom, lesom.

Objekt pred vlago in drugimi vremenskimi vplivi ščiti sanitarni tesnilni silikon Rofix PP 450 Hydrophob, ki zagotavlja učinkovito impregnacijo.

Holzhaus 5

Holzhaus 4