Toolbox
Košarica za prenos (0)
Indeks proizvodov
831

RÖFIX 831-Vaša rešitev za ravne površine

 

Odgovarja na izzive

Izolirno izravnalno nasutje RÖFIX 831 učinkovito odgovarja na nekatere najbolj pereče izzive polaganja estriha. Uporablja se za negorljivo toplotnoizolacijsko in nivojsko izravnavo pod plavajočimi estrihi, služi pa tudi za zapolnjevanje vrzeli med kabli, cevmi in za lesene konstrukcije.

 

bpa

Pogoste zadrege

S suhimi razsutimi materiali je pogosto zelo težko doseči izenačitev vodoravne površine.

V kolikor se na omenjeno površino dodatno polagajo XPS ali EPS plošče, lahko pride do težav in suhi material zdrsi med ploščami, to pa je razlog zakaj je delo s takšnim materialom zelo zahtevno. Dodatno pa se manjša stabilnost podlage.

bpa2

Kako deluje RÖFIX 831

Lahko izolacijsko nasutje se meša in vgrajuje z določeno količino vode. Kot alternativo RÖFIX ponuja samo vezivno sredstvo, ki se na kraju samem meša z izolacijskim nasutjem.

bpa3

Način uporabe

Pred uporabo materiala je potrebno s površine odstraniti vse nečistoče (ostanke malte in poškodovan beton). RÖFIX 831 Lahko izolacijsko nasutje zmešamo s predpisano količino čiste vode v prostopadnem mešalniku ali črpalki za estrihe, da dobimo zemeljsko vlažno malto.

1

 

Z lopatami se material enakomerno razporedi po površini v vnaprej določeni debelini, katera se doseže z raztezanjem materiala z letvijo.

3

 

Hitro delovanje

Masa za izravnavo nivojev je zelo hitro ponovno pohodna, je zelo lahka, izboljša toplotno izolativnost ter preprečuje širitev zvoka pri hoji.

Da bi se dodatno izboljšala toplotna izolativnost in izolativnost od pohodnega zvoka, je na to nasutje možno položiti EPS plošče ali plošče iz mineralne volne, enostavno in hitro.

2

 

RÖFIX 831 Lahko izolacijsko nasutje se uporablja tako pri novogradnji kot pri sanaciji starih objektov.

Prednosti RÖFIX 831

  • Krajši čas gradnje
  • Hitrejša pohodnost
  • Kmalu je na njega možno namestiti estrih
  • Nizka prostorninska teža: okoli 90 kg/m³
  • Toplotna izolacija brez spojev: 0,046 W/mK
  • Zmanjšuje širitev zvoka pri hoji (zmanjšuje hrup): 31 dB*
  • Požarna odpornost/razred gorljivosti: E
  • Certifikat: ETZ-ETA 09/0142

Če bi si radi vizualizirali prebrani tekst, si lahko TUKAJ ogledate kratek video.