Toolbox
Košarica za prenos (0)
Indeks proizvodov
450x280_Produkt_Farben

Röfixov svet barv

 

Barve vplivajo na razpoloženje

RÖFIX posveča barvam ogromno pozornosti. Kaj bi ometi, betoni, dekorativni ometi, toplotnoizolacijski sistemi in druge površine brez barvnih premazov?

Bi se zdeli živahni ali dolgočasni? Koliko bi dejansko prispevali k dobremu počutju v objektu?

Kako razvijamo barve  

RÖFIX razvija barve glede na kakovost in namen uporabe, pri čemer so v ospredju naravne lastnosti in vedno tudi funkcija barv v kombinaciji s povezanimi obrtnimi strokami.

Tehnična znanja in izkušnje naših laboratorijskih strokovnjakov se dopolnjujejo z izkušnjami naših izvajalcev, zato smo sposobni investitorjem ponuditi optimalne izdelke za bivalno klimo, ki je zdrava in ugodno vpliva na počutje.

Pri tem so pomembne posebne zahteve, ki jih narekuje mesto vgradnje in njegove posebnosti. Natanko iz te kombinacije barvnega premaza in področja vgradnje nastajajo RÖFIX-ovi barvni izdelki.

RÖFIX pri snovanju barv zasleduje cilje

  • Urejenost: RÖFIX predstavlja na tržišču pregledno, tehnično dozorelo in smiselno ponudbo izdelkov;
  • Ekološko trajnostnost: za zdravo bivalno klimo lahko RÖFIX jamči tako, da se zavzema za trajnostnost; izdelki so izdelani z največjo skrbnostjo glede ekoloških in gospodarnih lastnosti; mineralne sestavine v apnenih in silikatnih barvah ter nizkoemisijski izdelki brez topil so bistven del strategije;
  • Sistemsko celostnost: RÖFIX se zavzema za to, da stranke dobijo dobre izdelke. Zato ima v ponudbi ustrezne sisteme, katerih posamezne komponente so vedno usklajene med seboj. Kot ponudnik celovitih programov RÖFIX vedno pokriva celotna gradbena področja in skrbi za inovativne, uspešne in predvsem trajnostne rešitve za gradbeno panogo.

 

RÖFIX colors – specialni izdelki za najrazličnejše vrste uporabe in podlage

Uporabne možnosti barv RÖFIX COLORS so vsestranske in usklajene z različnimi zahtevami. Lastnosti veziv so bistven dejavnik, ki vpliva na vodoodbojnost in paroprepustnost premaza. Pomembna dejavnika sta tudi zdržljivost in odpornost proti navzemanju umazanije.  

Silikatne barve

 Silikatne barve so idealne za mineralne podlage (razen za mavec). Na osnovi vodnega stekla, ki kot vezivo kemično reagira s podlago, dosegajo te barve odlične paroprepustne lastnosti in sposobnost uravnavanja vlage, zato so nepogrešljiv izdelek med barvami.

Disperzijske barve

Organska veziva odlikujeta visoka elastičnost in vodoodbojnost. Za te barve sta značilni enostavna in hitra izvedba ter velika izbira barvnih odtenkov.

Silikonske barve

Silikonske barve temeljijo na disperziji silikonske smole. Ti izdelki so obogateni z manjšim deležem silikonske smole, zato v primerjavi z disperzijsko vezanimi barvami ob enaki vodoodbojnosti lahko dosežejo še boljo paroprepustnost.

SiSi-tehnologija

Je mejnik na področju veziv. Stabilizirana vgradnja silikata omogoča, da tak premaz naredi film in se kemično poveže s podlago. Silikat se poudarjeno koncentrira na površini in s tem daje izdelku mineralne lastnosti. SiSi-izdelki združujejo prednosti organskih in anorganskih veziv.