Toolbox
Košarica za prenos (0)
Indeks proizvodov
1

Prvi strokovni gradbeni dan v Ljubljani

 

Ekološki gradbeni izdelki

Povpraševanje po trajnostnih, ekoloških gradbenih izdelkih stalno narašča. Trende je prepoznalo tudi podjetje RÖFIX, ki je pod naslovom „Gradimo trajnostno, gradimo z apnom“, priredilo prvi strokovni gradbeni dan (Baufachtag). Strokovni dan se je odvijal v hotelu Plaza v Ljubljani.

Baufachtag - Gradbeni dan

Baufachtag je zbral skupaj ljudi iz gradbene in arhitekturne stroke, zainteresirane za koncept trajnostne gradnje in apna kot ekološkega materiala. Predavanja se je udeležilo preko 180 udeležencev, ki so potrdili, da se za temo trajnostne gradnje zanima velik del slovenske znantsvene javnosti.

Ideja strokovnega gradbenega dne je bila predstaviti pomembnost apna kot materiala iz različnih vidikov: od gradbeništva, arhitekture, gradbene biologije do same proizvodnje materiala.

Apno v gradbeništvu

Doc. dr. Samo Lubej je imel predstavitev na temo apna v gradbeništvu, doc. Dr. Robert Peskar pa je predstavljal uporabo apna in apnenih tehnologij pri obnovi kulturne dediščine. O dosedanjih tokovih apna, kot tistih v prihodnosti, je podrobneje pojasnila prof. dr. Živa Deu, iz Fakultete za arhitekturo

Drugi del strokovnih predavanj se je začel s predavanjem gosta iz Avstrije, gradbenega biologa Armina Reberniga, ki je pojasnil kateri so najboljši materiali za zdravo in dobro počutje ter udobno bivanje. 

Ing. Martin Epp je predstavil kateri RÖFIX materiali so dokazano neoporečni in ekološko najprimernejši.

Rezultati raziskave SismaCalce

Končno predstavitev je imela prof. dr. Veronika Šendova, iz Seizmološkega inštituta Skopje. Prof. dr. Šendova je prikazala rezultate raziskav in testiranja revolucionarnega in ekološkega toplotnoizolacijskega sistema SismaCalce.