Toolbox
Košarica za prenos (0)
Indeks proizvodov
Libanon1

RÖFIX inovacije osvajajo trg Bližnjega vzhoda

 

Protipotresni sistem SismaCalce začenja novo ero protipotresne zaščite.

Varnost človeških življenj

V današnjem času se tehnologija razvija z neverjetno hitrostjo, kar je pravzaprav največja prednost našega časa. Kakor se tehnologija razvija po vsem svetu, tako se razvija tudi pri nas v RÖFIX-u. Eden od dokazov, ki to potrjuje je protipotresni sistem SismaCalce, s katerim se začenja novo obdobje protipotresne zaščite.

Sistem SismaCalce je bil razvit z namenom, da so človeška življenja, tako v novih kot starih, tradicionalno zgrajenih zgradbah varna. Glavni značilnosti sistema SismaCalce sta protipotresna zaščita in energetska učinkovitost.

Razvoj

Sistem SismaCalce so začeli razvijati na Inštitutu za tehnologijo v Karlsruhe (KIT), medtem, ko so se nadaljnji  poizkusi in testi izvajali v Padovi na Fakulteti za gradbeništvo in varstvo okolja ter na Inštitutu za seizmologijo v Skopju.

Znano je, da Libanonu v zgodovini ni bilo prizaneseno glede potresov in na žalost se ta situacija do danes ni spremenila.

 

 

Te okoliščine so pripeljale do uspešnega sodelovanja podjetja RÖFIX in libanonskega podjetja Secured Construction Me S.A.R.L. .

 

Interes na Bližnjem vzhodu

Ko je RÖFIX v Skopju predstavil in testiral sistem SismaCalce, je prišlo do povečanega interesa zgoraj omenjenega libanonskega podjetja tudi za druge proizvode iz RÖFIX ponudbe.

Sledile so predstavitve in pogajanja, ki so na koncu privedla do podpisa sporazuma o sodelovanju.

Danes lahko s ponosom rečemo, da so RÖFIX-u široko odprta vrata na Bližnjem vzhodu.

Prva ladijska pošiljka je bila odposlana 23. junija 2014 in je vključevala linijo proizvodov SismaCalce in CreteoGala.