Toolbox
Košarica za prenos (0)
Indeks proizvodov
450x280_Produkt_ZS20

RÖFIX ZS20, cementno-sulfatni samorazlivni estrih

 

Pravilno izbran estrih dobra izolacija

Kakovost bivanja v stanovanjskem objektu je močno odvisna od izolacije prostorov.

Ni prijetno, če nam je poleti vroče, še manj, če nas pozimi zebe. Prav tako ni fino, če nas sredi počitka motijo zvoki iz soseske.

Pravilna izbira materialov lahko bistveno vpliva na omenjene težave, RÖFIX pa ponuja idealno rešitev. Pravilno izbran in postavljen estrih.

Začne se na tleh

Načrtna in učinkovita izolacija se začne že na tleh v kletnih prostorih in konča na stropu zadnje etaže. S tem ne prihranimo le na denarju, temveč lahko uživamo prednosti od prvega do zadnjega dne bivanja v objektu.

Dobro izolirani stropi zadržujejo toploto, zmanjšujejo prenos udarnega zvoka in omogočajo odlično nivojsko izravnavo. Estrih je zaključek za vzpostavitev ravne površine, primerne za vse vrste talnih oblog.

Izolacijska zmes za tla

RÖFIX 831 je suha gotova zmes iz stiropora in specialnega veziva. Zmes je preskušena po standardu ÖNORM B 6550-1 in zagotavlja brezstično toplotno izolacijo ter odlično zaščito proti udarnemu zvoku.

Zaradi nizke specifične gostote (navidezna gostota) je zmes RÖFIX 831 primerna za izravnavanje nivoja in izoliranje vmesnih prostorov med lesenimi nosilci.

Odlične lastnosti estriha

Samorazlivne lastnosti estriha omogočajo odlično zalivanje talne grelne napeljave, gosta sestava zagotavlja visoko toplotno prevodnost. Zadnja lastnost ustvarja odlično uravnavanje toplote v povezavi s talnim ogrevanjem, kar znatno zniža stroške ogrevanja.

Visoka upogibno-natezna trdnost dovoljuje zmanjšanje debeline estriha v primerjavi s klasičnimi estrihi. Pridobljeno razliko v višini tlaka lahko pri plavajoče vgrajenih estrihih izkoristimo za debelejšo toplotno in zvočno izolacijo.

 

Estrih Rofix zs20

Podlaga za polaganje talnih oblog

Visoka deformacijska stabilnost med sušenjem estriha RÖFIX ZS 20 omogoča vzpostavitev odlične podlage za polaganje vseh običajnih talnih oblog, na primer parketa, keramike in PVC-oblog.

V novogradnji ali pri sanacijah – Röfixov samorazlivni estrih je primeren za izdelavo skoraj vseh talnih konstrukcij po načelih: strokovno, učinkovito in gospodarno. RÖFIX ZS 20/ ZS 30 je bil preskušen po strogih kriterijih Avstrijskega inštutita za gradbeno biologijo in ekologijo.

Za nadaljnje informacije ali brošure nam pišite na e-naslov  office.grosuplje@roefix.com.