Toolbox
Košarica za prenos (0)
Indeks proizvodov

RÖFIX StoneEtics® 103 z naravnim kamnom Toplotnoizolacijski sistem

 
Download:
tehnični list tehnični_list_RÖFIX_StoneEtics®_103_z_naravnim_kamnom_Toplotnoizolacij_DC0071677.PDF
77,03 kB
IM0031434_md.jpg btn_search

RÖFIX StoneEtics® 103 z naravnim kamnom je preskušen sistem, ki kombinira ustrezno toplotno izolacijo fasadnih površin z različnimi oblikami in vzorci naravnega kamna, pri čemer znaša največja dovoljena površinska obremenitev podlage celo 103 kg/m2.
Izbira izolacijskih materialov v sistemu StoneEtics je izjemno široka, med drugim lahko vgradimo EPS, izolacijske plošče iz plute ali mineralne volne do največje debeline plošč 200 mm.

Za lepljenje uporabljamo izključno malto za lepljenje in armiranje RÖFIX Unistar LIGHT. Armiranje izvedemo z enakim materialom kot lepimo izolacijske plošče, obvezno z mrežico za armiranje RÖFIX P50. Sistem RÖFIX StoneEtics® 103 z naravnim kamnom zahteva dodatno armiranje površine. Drugi armaturni sloj izvedemo z izredno fleksibilnim lepilom za keramiko RÖFIX AG 685 SUPERFLEX S2, v katerega vstavimo specialno nosilno mrežico RÖFIX IG 996.

Za lepljenje naravnega kamna je predvideno RÖFIX AG 685 SUPERFLEX S2 Fleksibilno lepilo za keramiko, za fugiranje pa lahka masa za fugiranje RÖFIX AJ 690.

RÖFIX StoneEtics lahko uporabljamo na masivnih zidovih iz opeke ali betona, brez težav ga lahko izberemo tudi za starejše objekte z masivnimi, nosilnimi zidovi, a le z obveznim preskusom podlage.