Toolbox
Košarica za prenos (0)
Indeks proizvodov

RÖFIX StoneEtics® 103 z umetnim kamnom iz lahkega betona Toplotnoizolacijski sistem

 
Download:
tehnični list tehnični_list_RÖFIX_StoneEtics®_103_z_umetnim_kamnom_iz_lahkega_betona_DC0071678.PDF
77,34 kB
IM0031433_md.jpg btn_search

RÖFIX StoneEtics® 103 z umetnim kamnom iz lahkega betona je preskušen sistem, ki kombinira ustrezno toplotno izolacijo fasadnih površin z različnimi oblikami in vzorci umetnega kamna iz lahkega betona, pri čemer znaša največja dovoljena površinska obremenitev podlage celo 103 kg/m2.
Izbira izolacijskih materialov v sistemu StoneEtics je izjemno široka, med drugim lahko vgradimo EPS, izolacijske plošče iz plute ali mineralne volne do največje debeline plošč 200 mm.

Za lepljenje uporabljamo izključno malto za lepljenje in armiranje RÖFIX Unistar LIGHT. Armiranje izvedemo z enakim materialom kot lepimo izolacijske plošče, obvezno z mrežico za armiranje RÖFIX P50. Sistem RÖFIX StoneEtics® 103 z umetnim kamnom iz lahkega betona zahteva dodatno armiranje površine. Drugi armaturni sloj izvedemo s fleksibilnim lepilom za umetni kamen RÖFIX AG 687 StoneColl in specialno nosilno mrežico RÖFIX IG 996.

Za lepljenje umetnega kamna iz lahkega betona je predvideno RÖFIX AG 687 StoneColl Fleksibilno lepilo za umetni kamen, za fugiranje pa lahka masa za fugiranje RÖFIX AJ 618 CG 1.

RÖFIX StoneEtics lahko uporabljamo na masivnih zidovih iz opeke ali betona, brez težav ga lahko izberemo tudi za starejše objekte z masivnimi, nosilnimi zidovi, a le z obveznim preskusom podlage.