Toolbox
Košarica za prenos (0)
Indeks proizvodov

Proizvodi za sanacijo in renoviranje

 

Zdravo bivalno okolje

Kako do zdravega bivalnega okolja?

Obnova notranjih prostorov ni enostavna. Vlažne in plesnive stene, odpadajoči omet in barva so le nekatere od nevšečnosti, s katerimi se soočajo končni uporabniki. Pridobivanje obrtnikov pogosto povzroča sive lase. Nadzor in usklajevanje spremljajo živčne vojne in obup.

RÖFIX poskuša olajšati in skrajšati delo z inovativnimi in kakovostnimi izdelki, ter koristnimi nasveti.

Sanacija z uporabo naravnih gradbenih materialov

Gradbena znanja iz zgodovine so imela dobre temelje. To dokazujejo že antični ostanki, piramide in druge arhitekturne turistične atrakcije.

Za nameček pa so tudi obsežne študije dokazale odlično sposobnost naravnega apna za vezavo zračne vlage in škodljivih snovi, ki so v naših prostorih zelo pogoste.

S tem zavedanjem smo razvili ekološki notranji apneni omet za biološko gradnjo RÖFIX CalceClima®.

Omet regulira vlago v prostoru, ima naraven baktericidni in fungicidni učinek ter nase veže škodljive snovi iz zraka, s tem pa bistveno izboljša kakovost bivanja.

Zdrava notranja klima je tako ustvarjena na povsem naraven način. Naj bo to tudi odgovor na vprašanje, kako renovirati omete.

 

Kako odstraniti plesen na zidu

Kako odstraniti plesen?

Pri poškodbah ometa moramo poznati vzrok zanj. Glavna krivca sta običajno vlaga in plesen.

Na mestih, kjer se vlaga stalno nabira, pojavljanja in razraščanja plesni skoraj ni mogoče izključiti. Včasih nastanek zidne plesni lahko preprečimo že s pravilnim prezračevanjem prostora.

Pri težavah z izolacijskimi in toplotnimi mostovi, ter neustreznim zračenjem pa potrebujemo učinkovito rešitev.

Kako odstraniti plesen ni zgolj vprašanje estetike. Nadloga lahko povzroča različne zdravstvene težave.

4 zlata pravila za preprečevanje vlage v prostoru

  • tri do štirikrat na dan diagonalno zračenje po 10 minut,
  • temperaturne razlike med posameznimi prostori največ 5 °C,
  • vlažnost zraka v prostoru pod 65 %,
  • proste zunanje stene (pohištveni elementi naj bodo odmaknjeni vsaj 4 cm od zunanje stene).

Pri težavah z izolacijskimi in toplotnimi mostovi pa navedeni ukrepi običajno ne zadoščajo. Odlična rešitev je vgradnja sušilnega sistema RÖFIX Renopor®, ki rešuje težave s kondenzirano  vlago, plesnijo, škodljivimi solmi, toplotnimi mostovi in neizvedljivo zunanjo izolacijo pri določenih starih objektih ali spomeniško zaščitenih objektih.

Sanacija in obnova z izdelki družine RÖFIX RenoFamily

Pri obnovah se soočamo še s številnimi drugimi težavami. Razpoke v ometu, alge na fasadah, grobi in stari zaključni ometi, umazane fasade, stari barvni premazi, različne podlage, v omet vgrajeno ogrevanje, armiranje ometa pri problematičnih podlagah,izravnava podlage pred zaključnimi nanosi ... Pri vseh naštetih težavah priporočamo, da se razgledate po katalogu izdelkov RÖFIX RenoFamily.

Renovirna, vezna in izravnalna masa RÖFIX Renostar®, renovirni in izravnalni omet RÖFIX Renoplus® in renovirna in izravnalna masa za glajenje RÖFIX Renofinish® so trije inovativni, mineralni izdelki.

Veljajo za univerzalne rešitve na vsakem gradbišču.

Z mineralno izravnalno, ometno in gladilno maso iz programa RenoFamily lahko rešimo vse gradbene probleme v novogradnji in na starih objektih, pri adaptaciji, renovaciji in modernizaciji.

Potrebujete nasvet? Kontaktirajte nas!

Pišite nam na elektronski naslov svetovanje@roefix.com. Z veseljem vam bomo dali nasvet ali postregli z dodatnimi informacijami. Za boljšo predstavitev prednosti naših izdelkov in storitev vam pošljemo tudi naš DVD, ki vam bo na preprost način približal gradbena dela.DVD-ji so vam na voljo do porabe zalog. Pišite nam.