Zaščita osebnih podatkov

Podjetje: RÖFIX d.o.o.
Naslov: Cikova 55, 1290 Grosuplje
Telefonska številka centrale: +386 (0)1 78184-80
E-Mail: datenschutz@fixit-gruppe.com

Uvod

Veselimo se, da se zanimate za naše podjetje. Varovanje vaše zasebnosti in zasebnih podatkov jemljemo zelo resno.Vaše osebne podatke pridobivamo, obdelujemo in uporabljamo v skladu z Evropsko osnovno uredbo o varstvu podatkov (EU-DSGVO), nacionalnimi določbami o varstvu podatkov, ki veljajo za naše podjetje, ter glede na vsebino te izjave o varstvu osebnih podatkov.S to izjavo o varstvu osebnih podatkov vas želimo podrobno seznaniti s tem, kako obravnavamo vaše osebne podatke in kakšne pravice kot deležnik pri tem imate.

Osebni podatki

Osebni podatki so posamezni podatki o vaših osebnih ali materialnih razmerah. Sem sodijo vse informacije o vaši identiteti (npr. ime in priimek, elektronski naslov ali poštni naslov). Informacije, ki jih ni mogoče povezati z vašo identiteto (npr. število uporabnikov spletne ponudbe), pa nasprotno ne veljajo za osebne informacije.Našo spletno ponudbo lahko vedno uporabljate, ne da bi odkrili svojo identiteto in brez navedbe svojih osebnih podatkov. Za mnoge ponujene storitve pa pridobimo od vas vsekakor tudi osebne podatke. Podatke načeloma pridobivamo, shranjujemo in uporabljamo samo za namene uporabe te spletne ponudbe, zlasti za pripravo želenih informacij.

Shranjevanje in obdelovanje osebnih podatkov

Vaše podatke shranjujemo na posebej zavarovanih strežnikih. Ti so s tehničnimi in organizacijskimi ukrepu zaščiteni pred izgubo, uničenjem, nepooblaščenem dostopanjem do, spreminjanjem ali obdelovanjem vaših podatkov. Dostop do vaših podatkov ima le nekaj pooblaščenih oseb.

Te so pristojne za tehnično, komercialno ali redakcijsko oskrbo strežnikov. Kljub rednim kontrolam popolna zaščita podatkov pred vsemi nevarnostmi ni mogoča.Vaših podatkov ne posredujemo tretjim osebam. Prenašanje naših spletnih strani in vaših vnosov na naših straneh prek interneta poteka načeloma v nekodirani obliki. Zato ni povsem izključeno, da tretje osebe pridejo do vpogleda v prenesene podatke in/ali da si omogočijo dostop do njih. Zato vam priporočamo, da to dejstvo upoštevate pri odločitvah, ali in katere podatke nam boste posredovali prek interneta. 

Pravna podlaga in doba shranjevanja

Pravna podlaga za obdelavo in uporabo vaših osebnih podatkov po na eni strani izpolnitev pogodbe, zakonske obveznosti, prevladujoči upravičeni interesi ter po drugi strani vaše soglasje. Če nam vaših podatkov ne omogočite, ima to lahko različne posledice. Vaše osebne podatke obdelujemo,če je to potrebno za konkreten namen, v obdobju celotnega poslovnega odnosa in tudi pozneje po zakonskih obveznostih za hrambo in dokumentacijo ter do poteka odprtih garancijskih ali drugih zadevnih pravnih rokov.

Informacije vašega osebnega računalnika

Pri vsakem dostopu na našo spletno ponudbo pridobimo od vašega osebnega računalnika neodvisno od vaše registracije naslednje informacije: IP naslov, zahtevo brskalnika in uro te zahteve. Poleg tega se v okviru te zahteve evidentirata status in količina prenesenih podatkov.

Pridobimo tudi podatke o tipu in verziji uporabljenega brskalnika in operacijskega sistema. Poleg tega se evidentira tudi podatek, s katere spletne strani uporabnik dostopa do naše spletne ponudbe. IP naslov se pri tem shrani samo začasno v času uporabe spletne ponudbe, nato pa se izbriše ali spremeni v anonimno kratico.

Ostali podatki se shranijo za omejeno časovno obdobje.Te podatke uporabljamo za upravljanje naše spletne ponudbe, zlasti za ugotavljanje napak in njihovo odpravljanje, za ugotavljanje izkoriščenosti spletne ponudbe in za prilagoditve ali izboljšave.

Uporaba piškotkov

Za našo spletno ponudbo uporabljamo piškotke. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranjujejo na vaš računalnik in ki shranijo določene nastavitve in podatke za izmenjavo med našo spletno ponudbo in vašim brskalnikom. En piškotek vsebuje praviloma ime domene, s katere je bila poslana datoteka piškotka, pa tudi podatke o starosti piškotka in alfanumerično identifikacijsko oznako.S pomočjo piškotkov lahko prepoznamo vaš osebni računalnik in vam takoj omogočimo morebitne prednastavitve. S piškotki lahko izpopolnjujemo spletno ponudbi in vam zagotavljamo še boljše storitve, ukrojene točno po vaših pričakovanjih.

Piškotki, ki jih uporabljamo, so tako imenovani začasni sejni piškotki, ki se po koncu brskalnikove seje samodejno spet izbrišejo. Večina brskalnikov je nastavljenih tako, da samodejno sprejemajo piškotke. Samodejno shranjevanje piškotkov lahko seveda tudi deaktivirate ali nastavite svoj brskalnik tako, da vas obvesti takoj, ko je piškotek poslan. Upoštevajte prosimo, da boste našo spletno ponudbo lahko uporabljali le omejeno ali je sploh ne boste mogli koristiti, če boste zavrnili shranjevanje piškotkov.

Kanali družbenih medijev

V naši spletni ponudbi boste našli povezave na družbena omrežja Facebook, Google+,  videoportal YouTube.  Povezave prepoznate po logotipu ponudnika.S klikom na povezavo se odprejo ustrezne strani izbranega družbenega omrežja, za katere ne velja ta izjava o varstvu osebnih podatkov. Podrobnosti o veljavnih določba za te strani si lahko preberete v ustreznih Izjavah o varstvu podatkov posameznih ponudnikov. Našli jih boste pod:

Facebook: http://www.facebook.com/policy.php 

Google+: https://www.google.com/policies/privacy/?hl=de 

YouTube: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

LinkedIn: www.linkedin.com/legal/privacy-policy

 

Obvestila o novostih

Če se prijavite na naša obvestila o novostih (Newsletter), se vaš elektronski naslov uporablja za lastne reklamne namene, dokler se ne odjavite. V ta namen potrebujemo vaš elektronski naslov in izjavo, da se strinjate s prejemanjem obvestil o novostih.Vašo prijavo vam bomo ločeno potrdili z možnostjo ugovora in odjave.Po potrditvi boste prek elektronske pošte redno prejemali informacije o aktualnih temah in eobvestila ob posebnih priložnostih, na primer pri posebnih akcijah. Prejeta eobvestila so na podlagi naših informacijah in vaših dodatnih osebnih podatkov ukrojena po vašem okusu, tj. personalizirana in individualizirana. Če ne želite več prejemati naših obvestil o novostih, jih lahko kadarkoli odjavite. Preprosto kliknite na povezavo za odjavo, ki je v vsakem elektronskem obvestilu o novostih, ali pa pošljite sporočilo nam ali našim pooblaščencem za varstvo osebnih podatkov.

Obrazec za stik 

Če želite uporabiti obrazec za stik v naši spletni ponudbi, morate navesti svoje osebne podatke, kot so ime in priimek ter elektronski naslov Podatke, ki nam jih posredujete prek obrazca za stik, pridobivamo in uporabljamo izključno za to, da lahko odgovorimo na vaše vprašanje oziroma želje.

Potem ko bomo zadevo obdelali, se bodo podatki najprej shranili za morebitne dodatne poizvedbe. Izbris posredovanih osebnih podatkov lahko vedno zahtevate tudi sami. Podatki se sicer samodejno izbrišejo potem, ko je vsaka zadeva dokončno urejena.

Dodatne informacije:

Povezave z drugimi spletnimi stranmi

Naša spletna ponudba vsebuje povezave z drugimi spletnimi stranmi. Te povezave so praviloma kot take označene. Nimamo nobenega vpliva na to, koliko na povezanih spletnih straneh upoštevajo veljavne določbe o varovanju osebnih podatkov. Zato priporočamo, da se tudi na drugih spletnih straneh pozanimate o njihovih izjavah o varstvu osebnih podatkov.

Vaše pravice do seznanitve, popravkov, zapore, izbrisa in ugovora

Imate pravico, da kadarkoli dobite informacije o vaših osebnih podatkih, ki so bili shranjeni pri nas. Prav tako imate tudi pravico do popravkov, zapore, ali, z izjemo predpisanega shranjevanja podatkov za poslovanje, brisanja teh podatkov. Obrnite se prosimo na našo pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov. Podatke kontaktne osebe boste našli čisto na koncu.

Da bi zaporo podatkov lahko kadarkoli upoštevali, nam morate te podatke za namen kontrole pripraviti v zaporni datoteki. Lahko zahtevate tudi brisanje podatkov, v kolikor ne velja zakonska obveznost za njihovo arhiviranje. Če taka obveznost velja, lahko vaše podatke na zahtevo blokiramo.Spremembe ali preklic že danega soglasja nam lahko sporočite z ustreznim obvestilom z veljavnostjo za naprej. Poleg tega imate pravico do pritožbe pri uradnem nadzornem organu.

Naši pooblaščeni osebi za varstvo osebnih podatkov lahko pišete na elektronski naslov:

datenschutz@fixit-gruppe.com

 
Spremembe te izjave o varstvu osebnih podatkov

Stanje Izjave o varstvu osebnih podatkov je razvidno iz spodaj navedenega datuma. Pridržujemo si pravico, da to izjavo o varstvu osebnih podatkov kadarkoli spremenimo z veljavnostjo za naprej. Trenutno veljavno verzijo lahko odprete neposredno prek naše spletne ponudbe. Vabimo vas, da redno obiskujete našo spletno ponudbo in se informirate o zadnji veljavni izdaji Izjave o varstvu osebnih podatkov.

Stanje te izjave o varstvu osebnih podatkov: oktober, 2022.

Informacije o zaščiti podatkov
pdf
498 KB