FIXIT 222 Aerogel Visoko učinkoviti toplotnoizolacijski omet

Energetska obnova zgradb, predvsem obnova zunanjega fasadnega ovoja, je eden izmed glavnih izzivov pri uresničevanju ciljev, usmerjenih v varovanje podnebja. Samo v Nemčiji je potrebno obnoviti več kot 19 milijonov objektov. Dodatna oteževalna okoliščina so omejitve, ko gre za toplotno izolacijo fasad na zgodovinskih objektih pod spomeniškim varstvom. Za te posebne zahteve smo razvili edinstveno alternativo konvencionalnim metodam toplotnega izoliranja zgradb, to je proizvod Fixit 222 Aerogel Visoko učinkoviti toplotnoizolacijski omet. Fixit 222 Aerogel, prvi toplotnoizolacijski omet te vrste na svetu, kombinira lastnosti mineralnih apnenih ometov s prednostmi visoko učinkovitega izolacijskega materiala s koeficientom toplotne prevodnosti λD 0,028 W/mk.

Delo na daljavo - prihranilo okoli 37,5 ton CO2

Delo na daljavo – prihranilo okoli 37,5 ton CO2

V svojem novem pravilniku za delo na daljavo (Mobilno delo) so nemška podjetja skupine FIXIT GRUPPE z letom 2021 definirala dni, ko zaposleni ne delajo v pisarnah, ampak od doma. Če predpostavimo, da emisije CO2 med potjo na delo znašajo 150 gramov na prevoženi kilometer, so naša nemška podjetja v samo šestmesečnem obdobju z delom na daljavo tako prihranila 37,5 ton emisij CO2, saj se zaposleni niso več vozili na delo in nazaj. Poleg tega smo bistveno zmanjšali obseg službenih poti in te zamenjali z videokonferencami.

Ekološko, ekonomično, trajnostno

Plemeniti zaključni ometi skupine FIXIT GRUPPE izpolnjujejo najvišje standarde v pogledu vizualnega oblikovanja, varnosti in trajnosti. Že več kot stoletje so plemeniti zaključni ometi sinonim za trajnost in brezčasno lepoto. Njihove sestavine, kot je belo apno ali beli cement, so ekološko sprejemljive, v Evropi edinstvene in brez konkurence, povzročajo tudi bistveno manj emisij škodljivih plinov kot ostali gradbeni materiali. FIXIT GRUPPE drži v ponudbi atestirane apnene omete, ki se na trgih uspešno uporabljajo že vrsto let. Različne strukture, nianse in granulacije zagotavljajo privlačno in individualno oblikovanje zaključne podobe objekta,  mineralni sestav materialov pa visoko difuzijsko odprtost (paroprepustnost). Zaradi preproste vgradnje in odličnega razmerja med ceno in kakovostjo so ti zaključni ometi priljubljen in hkrati ekonomičen element za estetsko oblikovanje tako notranjih zidov kot zunanjih fasad.

Uspešna rekultivacija - rudnik mavca Enntemoos

FIXIT AG je leta 2008 dal zavezo Švicarski konfederaciji, da bo kontinuirano zmanjševal emisije CO2 in trajnostno upravljal izkoriščanje surovin. Rekultivacija opuščenega rudnika mavca Ennetmoos je vzorčen primer uspešnega, več kot 20-letnega sodelovanja z oeko-b, ki spremlja in nadzoruje celotni projekt. Po končanem pridobivanju mavca je bil aktiviran projekt kontinuirane rekultivacije izčrpanih rudarskih površin. Zaradi erozije in drsenja tal je bila lokacija najprej skrbno zavarovana in pogozdena. Za obnovitev krajinske in biotske raznolikosti so zdaj na ustreznih mestih urejeni ekstenzivni kmetijski travniki, ki služijo kot kmetijskoobdelovalne površine.