Dekoracija doma

Izravnalne mase

V zelo redkih primerih nam uspe s podložnim ometom ali pa z betonom izdelati površine, ki so takoj primerne za obdelavo. Čeprav so zgornje površine pogosto ravne in gladke, se lahko zlahka poškodujejo zaradi grobega vsakdana na gradbišču. Strokovnjaki so tankoslojne glet mase razvili zaradi izravnavanja neravnin in luknjic. Z uporabo omenjenih mas pridobimo enakomerne površine za nanos barv, lahko pa preprosto in varno obdelamo celo mavčno-kartonske plošče ter stare omete. V skladu z različnimi zahtevami na gradbiščih podjetje RÖFIX ponuja različne vrste omenjenih mas (veziv), pri čemer sestavni del ponudbe predstavljajo apneno-cementne, apneno-disperzivne in čiste disperzivne glet mase.

Barve

Za notranjo dekoracijo zidov potrebujemo profesionalno, visokokakovostno in pestro paleto izdelkov, ki omogočajo raznovrstne možnosti in oblike vgradnje. V različnih življenjskih prostorih (kot so npr. delovno mesto, stanovanja ter otroški vrtci in bolnišnice) so potrebne specfične funkcije oziroma značilnosti izdelkov. Podjetje RÖFIX ponuja profesionalno paleto visokokakovostnih notranjih barv, nova barvna karta RÖFIX ColorDesign pa predstavlja tudi različne možnosti in kombinacije za popolno dekoracijo notranjih prostorov.

V podjetju RÖFIX že vrsto let razvijamo lastno linijo barv in jo prilagajamo zahtevam sodobnih podlag. Barve in premazi namreč ustvarijo prvi vtis in so posebej pomembni zaradi svojega vizualnega učinka, pomembno vlogo pa imajo tudi različne gradbeno-fizične zahteve.

Svet barv RÖFIX

  • RÖFIX silikatne barve- mineralne barve se odlikujejo po visoki paroprepustnosti, negorljivosti in visoki pH-vrednosti. Silikante barve so bolj vodoodporne kot apnene barve in so manj dovzetne za onesnaženje iz okolice (npr. za industrijske izpuste in avtomobilske izpušne pline).
  • RÖFIX disperzivne barve- ključni prednosti disperzivnih barv sta njihova visoka vodoodbojnost in visoka obarljivost. Kar 90 % vseh premazov predstavljajo disperzivni premazi. Disperzija je mešanica vode in polimernih umetnih smol. Med sušenjem disperzivnih barv voda izpari, polimerne verige pa se povežejo v neprekinjen film. V primerjavi z mineralnimi barvami so disperzivne barve paroneprepustne.
  • RÖFIX silikonske barve – Silikonske barve so izdelane na osnovi disperzije in silikonskih smol. Silikonske smole tvorijo mikropore v tanki plasti disperzije. Te mikropore s svojo specifično obliko omogočajo vodoodbojnost in paroprepustnost. Z dodatnim hidrofobiranjem se poveča odpornost omenjenih barv na vodo in umazanije. Pri visokih deležih silikonskih smol v barvi (tj. približno 70 % deleža veziva) se silikonske barve odlikujejo po visoki paroprepustnosti. Tako kot pri silikatnih barvah so za njihovo obarvanje primerni le alkalijsko odporni pigmenti.