Sistem za bazene

Betonsko površino je treba očistiti in odstraniti vse nenosilne dele (podlaga mora biti čista, trdna in nosilna). Če pride do poškodb zaradi zarjavele armature ali je armatura preblizu površine betona, jo je potrebno temeljito očistiti, armaturo in del betona ob armaturi pa premazati s protikorozijsko zaščito RÖFIX CC 170.

Potrebno je nanesti predpremaz RÖFIX AP 300. Sušenje minimalno 24 ur. Po sušenju RÖFIX CC 170 neravnine in vdolbine izravnajte z izravlnalno maso RÖFIX FS 630 z zmanjšanim drsenjem ter celotno betonsko bazensko školjko izravnajte s FS 630.

Naslednji dan (v normalnih in suhih vremenskih razmerah) lahko izvedemo hidroizolacijo z RÖFIX AS 345 Optiseal® 1K ali RÖFIX AS 341 Optiseal® 2K fleksibilno hidroizolacijo v katero je potopljena odporna armaturna mreža RÖFIX P50 in v vseh kotih AS 910 Tesnilni trak pri čemer je treba paziti na tesnjenje spoja z odtoki (manšete,…). Po sušenju hidroizolacije se keramične ploščice lepijo s fleksibilnim lepilom RÖFIX AG 610 Bianco FLEX C2TE S1 ali RÖFIX AG 685 SUPERFLEX C2TE S2 (za velike formate ploščic). Fugiranje se izvaja izključno z dvokomponentno epoksidno fugirno maso RÖFIX AJ 315 EP.