RÖFIX RenoFamily - skupno reševanje problemov z RenoFamily

Univerzalni sistem

RÖFIX Renostar®RÖFIX Renoplus®RÖFIX Renofinish® in RÖFIX Renofino® so štirje izdelki iz skupine RenoFamily, ki veljajo za univerzalne rešitve na vsakem gradbišču. Njihove prednosti so kot na dlani, zato se bodo gotovo kmalu znašli tudi v vaših rokah. Mineralna sestava z visoko vsebnostjo apna zagotavlja paroprepustnost izdelkov RenoFamily, odlične oprijemne lastnosti ter preprosto obdelovanje. Namesto cementne ali organsko vezane izravnalne mase je sedaj na voljo ta novi univerzalni produktni sistem, primeren za različna dela v novogradnji in za renoviranje ali pa sanacijo starih objektov.

Prednosti RÖFIX RenoFamily

  • Paroprepustnost
  • Minimalne napetosti pri utrjevanju
  • Odlična obdelovalnost
  • Univerzalna uporaba
  • Univerzalni prekrivni nanosi

RÖFIX RENOSTAR® Univerzalna renovirna, vezna in izravnalna masa

RÖFIX Renostar® je mineralni renovirni in vezno-izravnalni omet/masa z univerzalnimi možnostmi vgradnje, ki ga lahko vgradimo v enem samem sloju debeline med 1 mm in 10 mm.

Vsestranske možnosti uporabe

Kot armirna masa se uporablja pri sanaciji toplotnoizolacijskih kontaktnih fasadnih sistemov, kot armirani fasadni omet v povezavi z armirno mrežo RÖFIX P50 ali pa kot izravnalni omet za prekrivanje običajnih nosilnih gradbenih podlag.

Poleg tega je RÖFIX Renostar® idealno sredstvo za vezno-izravnalni nanos v nazobčani strukturi na betonskih podlagah, ki mu sledi osnovni omet na osnovi apna po metodi "sveže na sveže".

Izdelek je zelo primeren tudi za prekrivanje starih organskih in mineralnih ometov ali barv oziroma betona. Lahko ga uporabimo tudi kot breznapetostni prekrivni nanos pri obnavljanju starih TIS-fasad, saj učinkovito prekrije obstoječe razpoke.

Z njim lahko tudi učinkovito prekrijemo nosilne stare omete (vključno z alkalijsko odpornimi disperzijskimi ometi) in nosilne stare barve (vključno z alkalijsko odpornimi disperzijskimi barvami) ter premostimo nestatične razpoke.

Sestavine izdelka

RÖFIX Renostar® vsebuje apno, beli cement, disperzijsko vezivo, vlaknene dodatke, dodatke za izboljšanje obdelovalnosti z organskimi deleži (< 5 %) in visokokakovostni fini marmorni pesek. RÖFIX Renostar omogoča odlično izvedbo, strjevanje z minimalno napetostjo, učinkovit oprijem na podlago in nizko sposobnost krčenja.

RÖFIX RENOPLUS® Univerzalni renovirni in izravnalni omet

Mineralni renovirni in vezno-izravnalni omet RÖFIX Renoplus® z univerzalnimi možnostmi uporabe je prava izbira pri prekrivanju starih ometov, zato je primeren tudi za spomeniško zaščitene objekte, v katere ga lahko vgradimo v enem samem sloju debeline med 3 mm in 30 mm.

Raznolikost uporabe

Kot armirni nanos se uporablja v povezavi z armirno mrežo RÖFIX P50 pri sanaciji fasadnih ometov, kot izravnalni omet se uporablja pri prekrivanju vseh običajnih nosilnih mineralnih gradbenih podlag ter za prekrivanje nosilnih starih ometov (vključno z alkalijsko odpornimi disperzijskimi ometi) in nosilnih starih barv (vključno z alkalijsko odpornimi disperzijskimi barvami) pa tudi za premoščanje nestatičnih razpok.

RÖFIX Renoplus® je še posebej primeren za izravnavanje neravnih, neenakomerno vpojnih podlag, za nanose različnih debelin ter za ometavanje v stenah vgrajenih cevi za ogrevalne sisteme.

RÖFIX Renoplus® predstavlja tudi optimalno podlago za apnene in silikatne barve.

Sestavine izdelka

Osnovne materiale v ometu RÖFIX Renoplus® tvorijo apno, beli cement, disperzijsko vezivo, vlakneni dodatki, organski deleži (< 5 %) in okroglozrnati fini apnenčev pesek. RÖFIX Renoplus® prav tako prepriča z odličnimi obdelovalnimi lastnostmi, strjevanjem brez napetosti, učinkovitim oprijemom in nizko sposobnostjo krčenja oziroma nizko izgubo mase.

RÖFIX RENOFINISH® Univerzalna renovirna in gladilna masa

RÖFIX Renofinish® je najnovejši izdelek iz tega programa. Mineralna renovirna in vezno-zaglajevalna masa z rafinirano gladkim učinkom ima univerzalne možnosti uporabe.

Primeren za zunanje in notranje površine

RÖFIX Renofinish® je primeren za zunanje in notranje površine kot mineralni renovirni in sanacijski omet ter kot izravnalna masa za zaglajevanje na mineralnih podlagah, nosilnih starih ometih, betonskih površinah ali pa suhomontažnih ploščah.

Poleg tega se RÖFIX Renofinish® lahko uporablja tudi kot mineralna izravnalna masa za celotni objekt (objektni izdelek). Po zaslugi odličnih obdelovalnih lastnosti je RÖFIX Renofinish® idealna izbira pri specialnih področjih uporabe, saj zagotavlja vzdržljiv in trajen končni izdelek.

Obdelana stena je prijetna na otip, površina pa zaradi izjemne gladkosti daje vtis obrušenosti oziroma spoliranosti. RÖFIX Renofinish® ni le visokokakovostni omet za stene v notranjosti in zunanjosti objektov, ampak se odlikuje tudi po odličnih obdelovalnih lastnostih na različnih podlagah.

Na mineralnih podlagah, kot so npr. apneno-cementni ometi, mavčno-apneni ometi, nosilni stari ometi ali pa beton in suhomontažne plošče, lahko RÖFIX Renofinish® vgradimo v enem samem sloju debeline 1 do 2 mm.

RÖFIX Renofinish® je prav tako odlično sredstvo za prekrivanje nosilnih, alkalijsko odpornih disperzijskih ometov in obstoječih barv.

Sestavine izdelka

RÖFIX Renofinish® vsebuje apno, beli cement (tj. cement brez kromatov) in belo marmorno moko, disperzijsko vezivo ter dodatke za izboljšanje obdelovalnih lastnosti z organskimi deleži  (< 5 %).

S podrobnejšimi informacijami se lahko seznanite v brošuri RenoFamily, ki jo lahko dobite tukaj:

RÖFIX RenoFamily Skupno reševanje problemov z RenoFamily Gradbeni sistemi
pdf
2 MB