RÖFIX CalceClima® – Za udobno in zdravo stanovanje

Mnogi preizkušeni izdelki RÖFIX temeljijo na zgodovinskem vezivu „naravnem hidravličnem apnu“, ki glede trajnostnosti ponuja veliko zgoraj navedenih prednosti. Poleg gospodarne izvedbe se izdelki iz programa RÖFIX CalceClima® – apneni ometi na osnovi naravnega hidravličnega apna po EN 459-1 – ponašajo z odličnimi gradbeno-biološkimi in ekološkimi prednostmi. Med njihove najpomembnejše lastnosti, ki vplivajo na zdravo gradnjo in bivanje, sodijo:

• čista mineralna, naravna surovina,

• zelo visoka paroprepustnost (gl. primerjalno grafiko),

• visoko uravnavanje zračne vlage in razgradnja škodljivih snovi v notranjih prostorih (gl. izmerjene vrednosti),

• uravnavanje sobne klime,

• odlične gradbeno-biološke lastnosti.

Ekološki ometni sistemi

Postopek vgradnje:

Vgradnja notranjega ometnega sistema RÖFIX CalceClima®

Na mineralne, vsaj nekoliko vpojne podlage, lahko nanesemo obrizg RÖFIX CalceClima® v debelini najmanj 3 mm po celotni površini podlage, kar lahko storimo ročno ali pa s strojno opremo. Večje luknje v fugah ali ometu moramo predhodno zapolniti z ustreznim materialom. Tudi grobe neravnine moramo predhodno izravnati z ustreznim izravnalnim ometom, npr. s sredstvom RÖFIX Renoplusom®. Pri nevpojni in gladki podlagi, kot je npr. beton, moramo izvesti vezni nanos z RÖFIX Renoplusom®, ki mu sledi nanos osnovnega ometa „sveže na sveže“.

Po najmanj 3-dnevnem sušenju obrizga lahko ročno ali strojno nanesemo osnovni omet RÖFIX CalceClima® Ambiente v debelini najmanj 15 mm. Za strojno vgradnjo so primerni običajni stroji za nanašanje finega ometa. Če želimo pri strojnem nanašanju doseči optimalni rezultat in preprečiti vidne neravnine zaradi nanašanja (tj. valove), moramo osnovni omet nanašati s premikanjem vstran in od zgoraj navzdol, pravilno pa moramo nastaviti tudi brizgalno šobo.

Naneseni omet poravnamo z aluminijasto H-letvijo. Med procesom strjevanja osnovnega ometa moramo poskrbeti za zadostno zračenje prostorov in zaščito pred zmrzaljo in prepihom.

Prenesite si spodnjo brošuro in se še podrobneje seznanite z omenjeno tematiko:

RÖFIX CalceClima® Prijetna klima se začne z izbiro pravih materialov
pdf
3 MB