Gradbeni sistemi že od leta 1888!

Podjetje RÖFIX AG je ustanovljeno davnega leta 1888. Takrat so bratje Josef in Meinrad Wehinger v Röthisu ustanovili proizvodnjo opeke in apna. Leta 1961 so zgradili prvo avtomatizirano proizvodnjo apna. Sledila so nadaljnja vlaganja v izboljšanje proizvodnje. Z izgradnjo sodobnega mlina in silosov, je ročno delo zamenjala avtomatizirana proizvodnja.

RÖFIX-ov prvi velik uspeh je bil leta 1969. Takrat so namestili stroj za mešanje tovarniško pripravljenih gotovih materialov. Kmalu potem, leta 1972 je v proizvodnjo montirana prva elektronsko upravljana proizvodnja linija za izdelavo zaključnih ometov in malt. Sredi 70-tih let se je močno povečala stanovanjska gradnja. V temu obdobju so se začeli promovirati pod vidikom varčevanja z energijo. RÖFIX-ovi strokovnjaki so vedeli kako bi za to področje osmislili odgovarjajoče proizvode. To kar danes odlikuje podjetje RÖFIX je osredotočenost na prihodnost.

Majhna, skromna proizvodnja apna z zelo omejenimi finančnimi sredstvi, se je po več desetletjih močne širitve razvila v mednarodni koncern. V več kot desetih evropskih državah RÖFIX ponuja celotno paleto gradbenih materialov in je zanesljiv partner za izvajalce, končne kupce in strokovnjake (arhitekti in projektanti).