Inovativna fasadna izolacijska plošča z garancijo brez napora

RÖFIX EPS-F 031 RELAX

Toplotno izolacijska plošča iz trde ekspandirane polistirenske pene EPS-F15 (WLS 031) za TIS WDVS v skladu z EN 13163.

Lambdapor je poseben EPS material za toplotno izolacijo z izrazitimi toplotnoizolacijskimi lastnostmi. Infrardeči reflektorji zmanjšujejo toplotno sevanje. Z razporki na zunanji strani.

 

Materialna baza

  • Polistiren (stiropor) izolacijski material (sive barve), proizveden s toplotno obdelavo granulacije ekspandiranega polistirena in dodatkom za absorpcijo infrardečega sevanja in reflektorji.

Prednost proizvoda:

  • Optimalne izolacijske lastnosti
  • Odlična obdelovalnost
  • Ne vsebuje HFCKW IN HFCW

Vgradnja

Lepljenje izolacijskih plošč: lepilno malto nanašamo na izolajske plošče po metodi robnega nanaosa ali po metodi polnega pokrivnega nanosa. Nanaša se lahko strojno ali ročno. Minimalno zahtevano naležno površino 40% dosežemo tako, da malto nanesemo na vse robove v trakovih širine cca 5cm in na sredini vsaj 3 točke premera 15cm ali 3 trakove širine 5cm. Višino sloja prilagodimo ravnosti podlage. Za profesionalno in natančno rezanje izolacijskih plošč uporabite napravo za rezanje stiroporja ( npr. Isoboy tip C z vročo žico).

Natančno določene reže za razbremenitev

RÖFIX RELAX Fasadna izolacijska plošča z natančno določenimi režami za razbremenitev, preprečuje nastanek napetosti zaradi delovanja toplote, kar rešuje problem t.i. „unčinek ukrivaljanja“ in poveča varnost med gradnjo.

Efekt ukrivljenja

Učinek ukrivljenja povzročajo neustrezno lepljene in slabo vgrajene izolacijske plošče. Poleg razpok, vdolbin in vzpetin, ki kvarijo videz fasade, pride tudi do zmanjšanja učinka toplotne izolacije.

Učinkovita zaščita pred t.i. „učinkom ukrivljanja“!

Manjša debelina izolacijskega materiala

RÖFIX RELAX fasadna izolacijska plošča je sestavljena iz ekspandirane, sive, trde polistirenske pene EPS-F15. Posebni infrardeči reflektorji upočasnijo prehajanje toplote sončnih žarkov in tako bistveno izboljšajo izolacijske lastnosti. Preizkušena, deklarirana toplotna prevodnost je λD = 0,031 W/mK. Na ta način so dosežene skoraj 25% boljše izolacijske vrednosti z enako količino uporabljenega izolacijskega materiala v primerjavi s prejšnjimi belimi EPS izolacijskimi materiali. Po drugi strani pa dobre izolacijske lastnosti omogočajo tudi manjšo debelino izolacijskega materiala, torej dosežemo manjšo skupno debelino zunanjih sten.

Ne blešči zaradi sive površine

Fasadna izolacijska plošča RÖFIX RELAX zaradi svoje sive barve olajša vgradnjo in s tem doseže dodatne prihranke.

Področja uporabe

Primeren za obnove in novogradnje, predvsem za objekte z veliko debelino izolacije, kot so nizkoenergijske in pasivne hiše. Ne uporabljajte na dnu fasade (območje brizganja vode in območje pod površino tal). Območje cokla (≤ 30cm od nivoja tal) je treba izvesti s pomočjo ustreznih izolacijskih plošč za cokle EPS-P ali XPS-R.

RÖFIX EPS-F 031 RELAX

  • RÖFIX Unistar® LIGHT Lepilna malta*

  • RÖFIX EPS-F 031 RELAX Izolacijska ploča

  • RÖFIX Unistar® LIGHT Malta za armiranje*

  • RÖFIX P50 Armirna mrežica

  • RÖFIX Predpremaz PREMIUM

  • RÖFIX SiSi-Putz ® VITAL Strukturni zaključni omet

*kot nadomestni izdelek se lahko uporabi tudi RÖFIX Polystar®  malta za lepljenje in armiranje.

Prenesite brošuro in izvedite več: