Ekologija in trajnostnost

Ekologija in trajnostnost

Trajnostnost - naša filozofija, naše vrednote, naša zaveza!

Trajnostnost je v smislu korporativne družbene odgovornosti (KDO) ena izmed osrednjih tem našega časa. FIXIT GRUPPE sprejema ta osnovni izziv in prevzema svojo družbeno odgovornost. Vsi deli koncerna - FIXIT, GREUTOL, HASIT, KREISEL in ROFIX - z združenimi močmi ustvarjamo po teh načelih skupno strategijo in jo operativno izvajamo na lokalnih trgih. V okviru svojih aktivnosti sledimo smernicam Združenih narodov UN Global Compact in njihovim 10-im osnovnim načelom ter delujemo v skladu z mednarodno priznanimi merili ODU (okolje, družba in upravljanje podjetij). 

Trajnost znotraj skupine FIXIT

CSR

Trajnostnost v ospredju

Corporate Social Responsability

FIXIT GRUPPE si aktivno prizadeva za ekonomsko smiselno in trajnostno poslovanje.

ODU

Merila ODU

Ostajamo zavezani trajnostnosti

FIXIT GRUPPE uporablja merila ODU (okolje, družba in upravljanje podjetij) kot instrument za nadzor in upravljanje vseh dejavnosti skupine na področju trajnostnosti.

Za bolj zeleno prihodnost

Naši cilji

Bilanca emisij toplogrednih plinov FIXIT GROUP je že danes negativna. Da bi dosegli izboljšave in dvignili trajnostnost na višjo raven, se zavezujemo za realizacijo naslednjih ciljev.

Kot eden izmed proizvajalcev gradbenih materialov z inovativnimi fasadami in toplotnoizolacijskimi sistemi že danes bistveno prispevamo k učinkovitemu zmanjševanju izpustov CO2. Ta potencial bomo nadgrajevali tudi v prihodnje in ustvarjali individualne rešitve za spremenjeno povpraševanje. Korporativna digitalizacija in uporaba novih tehnologij nas pri tem podpirajo.
Hanswilli Jenke, CEO FIXIT GRUPPE

Naši izzivi

Zunanji vplivi

Skupina FIXIT GRUPPE usklajuje lastno strategijo razvoja s projekcijo prihajajočih podnebnih sprememb tako, da bi bil prehod v obdobje novih izzivov kar najbolj konstruktiven.

Naša misija

Toplotna izolacija je prihodnost!

Družbena vrednost proizvodov FIXIT GRUPPE na področju trajnostnosti je izredno visoka.

> 90%
embalaže z optimiranimi izpusti toplogrednih plinov

> 30%
naših investicij za raziskave in razvoj vezanih na raziskave in razvoj izrazito trajnostnih proizvodov

Poročilo o izvajanju v praksi

Poročilo o izvajanju v praksi

Da bi dosegli strateške cilje trajnostnega poslovanja smo sprejeli operativne ukrepe in definirali konkretne projekte na ravni FIXIT GRUPPE. Pri tem smo upoštevali posebnosti vsake države.

Prenesite brošuro

Online

Pogovorimo se o trajnosti

Kontakti

Pišite nam tudi vi! Vzpostavimo komunikacijo ali enostavno delite z nami vaše izkušnje in ideje. Veseli bomo vsakega vašega sporočila.